FAQ: VM-fodbold 2022 i forbedret videokvalitet / Ultra HD 4K (UHD)

Følg

Senest opdateret:

Q: Hvor kan jeg se VM-fodbold i UHD?

A: Det kan du i Favorit- og Favorit + Sport-pakkerne på TV 2 PLAY, hvor TV 2 viser de kampe TV 2 har rettigheder til i UHD (2160p50 i stereo) – inklusive Danmarks kampe. UHD-kampene vises på en særlig UHD-kanal (popup event), som du finder blandt livekanalerne på TV 2 PLAY.

Der er tale om i alt 32 kampe, som kan opleves i UHD på TV 2 PLAY. For at få adgang til kampene på hovedkanalen, hvor alle de danske landsholdskampe vises, kræves et TV 2 PLAY Favorit-abonnement, mens de øvrige kampe forudsætter et TV 2 PLAY Favorit + Sport-abonnement.

For at opleve slutrunden i UHD kræves der – udover et TV 2 PLAY-abonnement – også kompatibelt udstyr til at modtage UHD-signalet i form af enten Apple TV 4K, kompatibelt Android TV eller udvalgte smart-TV fra Samsung eller LG.

VM-slutrunden spilles i perioden 20. november til 18. december og TV 2 og DR deler rettighederne til slutrunden.

Q: Betyder det så, at alt indhold på TV 2 PLAY kan ses i UHD? Og hvis ikke, hvad er det så, jeg kan se i UHD?

A: I dag er det meste af indholdet på TV 2 PLAY tilgængelig i en videokvalitet kaldet 720P (1280 pixels i bredde og 720 pixels i højde) og i en bitrate op til 5 mbit. Bitraten styrer, hvor meget videoen er komprimeret og dermed kvaliteten, du som bruger oplever på din enhed. TV 2 PLAY øger løbende kvaliteten, og det sker over en årrække, da alt indholdsproduktion og dermed udstyret, der anvendes til alt fra optagelse til klipning, skal udskiftes.

TV 2 vil løbende opgradere produktionen af indhold til en højere kvalitet, og herefter tilbyde det i en minimum 1080P (1920 pixels i bredde og 1080 pixels i højde) med en bitrate på 8 mbit. Udvalgt indhold som eksempelvis fiktion og store sportsbegivenheder vil også løbende blive tilbudt i UHD-kvalitet (3840 pixels i bredde og 2160 pixels i højde) og i 12,8 mbit -op til 7 GB i timen.

Q: Hvilke enheder understøtter TV 2 PLAY højere kvalitet på?

A: Vi har fokus på TV 2 PLAY på den store skærm først, og dermed de enheder, der enten tilsluttes et tv eller Smart TV.
I de fleste tilfælde vil en kablet forbindelse til din enhed være nødvendig for den mest optimale oplevelse.

På nuværende tidspunkt har vi testet og understøtter:

• Apple TV 4K
  • Android TV (udvalgte modeller og bokse)
  • Samsung Smart TV (Årgang 2018-2022)
  • LG WebOS (Årgang 2018-2022)

Q: Hvorfor er det ikke alle enheder, jeg kan se UHD på?

A: Når brugeren prøver at starte indhold, der er tilgængelig i UHD, vil kvaliteten, som brugeren oplever, fortsat være baseret på hastigheden og stabiliteten på brugerens internetforbindelse, men også i stigende grad af den enhed, brugeren anvender. Nogle enheder understøtter UHD, mens andre ikke gør.

Der vil også være tilfælde, hvor brugere kan opleve de ikke kan streame i UHD selvom de f.eks. har et tv, der understøtter det. Dette kan skyldes, at TV 2 PLAY endnu ikke understøtter denne enhed med bedre kvalitet, eller at den ikke er godkendt sikkerhedsmæssigt af rettighedshavere – og at TV 2 derfor ikke må tilbyde bedre kvalitet på denne enhed. Dette vil eksempelvis gøre sig gældende på computere og i de fleste browsere (f.eks. Chrome), hvor vi af sikkerhedsmæssige årsager ikke kan tilbyde mere end 1080P.

Ofte skyldes manglende UHD, at brugeren ikke anvender kabler eller en enhed, der supporterer standarden HDCP 2.2 (High Bandwidth Digital Content Protection), og man vil derfor i stedet automatisk få leveret en lavere kvalitet.

Q: Hvor lang tid skal jeg vente på højere kvalitet på alt indhold fra TV 2?

A: Skiftet på on-demand indhold vil ske løbende over de næste år, hvor mere og mere indhold vil tilbydes i højere kvalitet. På et tidspunkt vil live-kanalerne også ændres til 1080P/50FPS, men vi skal først sikre os, at en større del af indholdet er tilgængelig i denne kvalitet, før skiftet vil give en ensartet oplevelse, hvor man ikke oplever skift i kvalitet mellem hvert program.

Q: Kan jeg se VM-fodbold i UHD på TV 2 PLAY, uanset hvilken pakke jeg har?

A: For at du skal kunne se VM-fodbold i UHD, kræver det, at du har Favorit + Sport-pakken. Du kan også se de VM-kampe, der vises på TV 2s hovedkanal, i UHD, hvis du abonnerer på Favorit-pakken. Samtidig kræver det også, at din enhed og din internetforbindelse understøtter UHD.