DRM-guiden (Windows + Mac)

Senest opdateret:

Når du afspiller indhold fra vores live-kanaler, TV 2 NEWS undtaget, er de beskyttet af DRM filer. Din browser skal således være indstillet til at tillade disse filer.
Anvender du Internet Explorer, Firefox og Safari, så test med nedenstående guide alt efter, hvilket styresystem du har.
Anvender du Google Chrome, så forsøg i en anden browser.

Følg nedenstående guide:

For PC:

Bruger du Windows XP::

1. Luk ALLE browser-vinduer på din computer.

2. Tryk på tasten med Windows ikonet (flaget) samtidig med tasten R på dit tastatur.

3. Indtast %allusersprofile% i feltet, som kommer frem og vælg OK.

4. Åben Application Data mappen. (Hvis Application Data mappen ikke kommer frem, så kan det tyde på, at du ikke får vist skjulte  filer og mapper. Dette kan ændres under Kontrolpanelet og Mappeindstillinger.)

5. Åben Microsoft mappen.

6. Åben PlayReady mappen.

7. Højreklik på mspr-hds filen og vælg Slet.

8. Slet herefter Silverlight via Kontrolpanelet og Tilføj/fjern programmer.

9. Forsøg nu afspilningen på TV 2 PLAY – hvorved du vil blive bedt om at installere Silverlight på ny.

Bruger du Windows 7/Vista:

1. Luk ALLE browser-vinduer på din computer.

2. Tryk på tasten med Windows ikonet (flaget) samtidig med tasten R på dit tastatur.

3. Indtast %programdata% i feltet, som kommer frem og vælg OK.

4. Åben Microsoft mappen.

5. Åben PlayReady mappen.

6. Højreklik på mspr-hds filen og vælg Slet.

7. Slet herefter Silverlight via Kontrolpanelet og Tilføj/fjern programmer.

8. Forsøg nu afspilningen på TV 2 PLAY – hvorved du vil blive bedt om at installere Silverlight på ny.

Bruger du Windows 8:

1. Luk ALLE browser-vinduer på din computer.

Du er nu på din Windows 8 startskærm (skrivebord):

2. Få menubaren frem (i højre side af skærmen) ved at swipe fra højre eller flyt musen ned i nederst højre hjørne af skærmen.

3. Vælg Search (Søg)

4. I feltet for App søgning skriver du %programdata% og trykker på Enter.

5. Åben Microsoft mappen.

6. Åben PlayReady mappen.
 (Hvis PlayReady mappen ikke findes, skyldes det, at du enten ikke har de administrative rettigheder eller at din Silverlight installation er beskadiget og det er nødvendigt at slette installationen).

7. Højreklik på mspr.hds filen(erne) og vælg Slet.

8. Når du har slettet denne fil, skal du gå ind og slette Silverlight helt fra din computer via kontrolpanelet og fjern et program.
Det kræver, at du skifter til Desktop skærmen. I Desktop skærmen går du til menubaren i højre side som tidligere og vælger Settings(Indstillinger) - her finder du kontrolpanelet.

9. Efter Silverlight er helt slettet fra din computer, så skal du gå ind og starte afspilningen af et
tilfældigt program på TV 2 PLAY. Herefter vil du blive bedt om at installere Silverlight, og du skal blot følge anvisningen for dette. Det er vigtigt, at du installerer Silverlight inde fra TV 2 PLAY.

For mac:

1. Luk ALLE browser-vinduer på din computer.

2. Klik, hvor som helst på dit skrivebord.

3. Øverst på din skærm vil du nu kunne se følgende menupunkter: 'Finder, Arkiv, Rediger, Oversigt, Gå, Vindue og Hjælp'. Tryk her på 'Gå' og derefter på 'Computer.

4. I vinduet, der åbner, skal du klikke på din harddisk - som er markeret med et gråt harddiskikon.

5. Vælg Bibliotek/library.

6. Vælg Application support.

7. Vælg Microsoft.

8. Vælg Play Ready.

9. Når du har fundet mspr.hds-filen, så skal du slette den helt. Ligger der flere mspr.hds-filer derinde, skal du slette dem alle.

10. Slet nu Silverlight helt fra din computer, ved at søge efter Silverlight i Spotlight og vælge "Vis alle". Herefter skal du trække alle Silverlight-filer ned i papirkurven og derefter tømme kurven.

11. Efter Silverlight er helt slettet fra din computer, skal du gå ind og starte afspilningen af et tilfældigt program på TV 2 PLAY. Du vil nu blive bedt om at installere Silverlight - følg blot anvisningen for dette. Det er vigtigt, at du installerer Silverlight inde fra TV 2 PLAY.

Forsøg nu afspilningen.